fbpx
дървена къщичка на земни винтове Свидня

Какво е необходимо за фундамент на земни винтове - анкери?

Имате парцел и искате да си построите къща. Какво трябва да направите? 

Разбира се на първо място трябва да решите дали къщата да е сглобяема или монолитна. После да обмислите, колко голяма къща ви трябва, за да се чувствате комфортно вие и вашето семейство. И не на последно място, какъв е бюджетът, който можете да си позволите. 

Ето накратко, каква последователност трябва да следвате след като сте решили  въпросите по горе.

  • Подавате документи в общината и получавате виза за проектиране.
  • Свързвате се с архитект и изготвяте идеен проект за вашата къща или избирате типов проект предлаган от фирмите производители на сглобяеми къщи.
  • Ако сте избрали сглобяема къща и искате фундамента  да е на земни анкери, сега е момента да се свържете с нас. Всичко, което ни е необходимо е идейния проект , точното разположение на къщата върху терена, вида почва и денивелацията. Ако нямате тахиметрична снимка, ние ще ви помогнем да определите денивелацията. За определяне носимостта на почвата, ще направим тест. До два дни ще получите от нас предложение за броя, вида и стойността  на земните винтове необходими за вашият фундамент.
  • Ако нашето предложение се вписва във вашият бюджет, продължавате работа с архитекта, конструктора ( ние можем да предложим конструктор с опит при фундаменти на земни анкери) и другите специалности, до получаване на пълна техническа документация.
  • Подавате проекта в общината за получаване на разрешително за строеж и съгласно ЗУТ, в рамките на месец трябва да го получите.
  • За монтажа на земните винтове са необходими един до два дни. Сезона е без значение. Веднага след това, фирмата, която сте избрали да произведе вашата сглобяема къща, може да започне работа.

Това е 🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *